reklama

Originální recepty na grilování: Budou chutnat celé rodině

Dětský miniburger s hráškovým guacamole

Co budete potřebovat:

4 porce

  • 120 g hrášku
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce nasekané máty
  • špetka soli
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 4 hovězí mini burgery
  • olej

 Mini burgerové housky:

8-12 kusů podle velikosti

  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 320 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 30 g másla
  • 1/2 lžičky soli

 

Postup

  1. Upečte malé burgerové housky podle receptu.
  2. Hrášek rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.
  3. Vmíchejte zakysanou smetanu, mátu, sušený česnek a dochuťte troškou soli a citronové šťávy.
  4. Burgery zlehka potřete olejem a opečte na rozpáleném grilu. Z každé strany zhruba pět minut.
  5. Vložte do rozkrojené domácí bulky spolu s hráškovým guacamole.

Domácí burgerové houstičky:

  1. V 70 ml vlažné vody rozpusťte cukr a droždí a nechte v teple vzejít.
  2. K mouce přidejte dvě vejce, rozpuštěné máslo, sůl a hotový kvásek.
  3. Propracujte na vláčné těsto. Kdyby bylo moc tuhé, přidejte jednu až dvě lžíce vody.
  4. Alespoň pět minut důkladně hněťte. Uhlaďte do bochánku a nechte v zakryté míse zhruba hodinu kynout. Troubu předehřejte na 220 °C.
  5. Vykynuté těsto ještě jednou promačkejte a pak rozdělte na potřebný počet kusů. Počítejte s tím, že pečením těsto zhruba zdvojnásobí objem.
  6. Vytvarujte hladké bulky a dejte na plech. Přikryjte volně potravinářskou fólií potřenou olejem a nechte ještě kynout.
  7. Odstraňte z plechu fólii, bulky potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte 10 minut dozlatova.

Další tipy na recepty najdete zde. Nebo se inspitujte na www.albert.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama