reklama

Originální recepty na grilování: Budou chutnat celé rodině

Veggie burger s plackou ze sladkých brambor

Co budete potřebovat:

4 porce

  • 600 g batátů
  • 1-2 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 1 lžička chilli
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 1/2 bio citronu
  • 1 lžíce tymiánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 žampiony portobello
  • 150 g zakysané smetany
  • 200 g kyperského sýru halloumi
  • hrst rukoly
  • 1 rajče

Postup

  1. Batáty oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo na speciálním kráječi na zeleninu na jemné nudličky julienne.
  2. Posolte a nechte v cedníku chvíli odkapat.
  3. Vymačkejte co nejvíc přebytečné tekutiny, pak smíchejte s rozšlehanými vajíčky a dochuťte chilli.
  4. Rozdělte na osm stejně velkých částí, ze kterých rukama vytvarujte kulaté placky. Dejte na půl hodiny chladit do lednice.
  5. Poté opečte na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova z obou stran.
  6. Česnek utřete se solí, smíchejte se šťávou a nastrouhanou kůrou z citronu, tymiánem a olivovým olejem.
  7. Část směsi použijte na potření žampionů portobello, zbytek vmíchejte do zakysané smetany na dip. Halloumi nakrájejte na plátky silné 1 cm a opečte na grilu, stejně tak houby.
  8. Naplňte jimi upečené batátové placky, pokapejte česnekovým dipem a ozdobte rukolou a plátkem rajčete.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama