V pánvi rozpálíme trošku oleje a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli společně s prosciuttem. Zhruba v polovině smažení přidáme najemno nastrouhanou cuketu (může být i včetně slupky) a společně doděláme do zlatova. Poté podlijeme smetanou ke šlehání, přihodíme oblíbenou bylinku a necháme zredukovat. Netrvá to příliš dlouho, protože cuketa omáčku pěkně zahustí. Osolíme, opepříme či dochutíme jiným kořením dle libosti. Poté vmícháme do připravených těstovin.
Omáčka se stejně dobře hodí také na noky, do rizota či jako přeliv přes maso. Místo prosciutta ji můžete udělat i s drůbežím masem, přidat můžete i trošku polosuchého bílého vína nebo česneku. Hodí se podávat i s hoblinkami parmezánu a bylinkovým pestem.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.