reklama

Recepty: Jak dostat bylinky do běžného jídelníčku

Těstoviny s cuketovou omáčkou a prosciuttem

Ingredience na 3 - 4 porce:

  • 1 menší cibule
  • 1/2 cukety
  • 80 g prosciutta
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • snítka rozmarýnu (nebo tymiánu, oregana či jiné oblíbené bylinky)
  • 400 g libovolných těstovin
  • sůl, pepř dle chuti
  • olej dle potřeby

Postup:

V pánvi rozpálíme trošku oleje a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli společně s prosciuttem. Zhruba v polovině smažení přidáme najemno nastrouhanou cuketu (může být i včetně slupky) a společně doděláme do zlatova. Poté podlijeme smetanou ke šlehání, přihodíme oblíbenou bylinku a necháme zredukovat. Netrvá to příliš dlouho, protože cuketa omáčku pěkně zahustí. Osolíme, opepříme či dochutíme jiným kořením dle libosti. Poté vmícháme do připravených těstovin. 

Omáčka se stejně dobře hodí také na noky, do rizota či jako přeliv přes maso. Místo prosciutta ji můžete udělat i s drůbežím masem, přidat můžete i trošku polosuchého bílého vína nebo česneku. Hodí se podávat i s hoblinkami parmezánu a bylinkovým pestem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama