reklama
Vánoce
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Zdravější cukroví, po kterém se jen zapráší: S mandlemi, bez cukru či lepku
1
/11
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Probio
Perníkové rohlíčky
Suroviny na 1 plech:
100 g mouky dvouzrnkové, celozrnné hladké
30 g špaldové hladké mouky
80 g másla
1 žloutek
40 g přírodního třtinového cukru, jemného
½ lžičky skořice
¼ lžičky mletého hřebíčku
¼ lžičky kypřicího prášku do pečiva, bezfosfátového
čokoláda a oříšky na dokončení
Postup:
Z ingrediencí vypracujte vláčné těsto. Zabalte do fólie a nechte asi hodinu v lednici odležet.
Z těsta tvarujte rohlíčky a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 10 minut dozlatova.
Vychladlé rohlíčky máčejte v čokoládě a podrcených oříšcích.
Zdroj: Probio
reklama
Další zajímavé články
Neunesl slávu, po předávkování skoro zemřel. Zpěvák Depeche Mode je i po 60 sexsymbol
Nevypočitatelné květnové počasí je zde: Osm svršků, bez kterých se na jaře neobejdete
Není účinnějšího zabijáka stresu. Těchto 12 dokumentů o přírodě jako balzám na nervy
reklama
reklama
reklama
reklama