reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Jak zpracovat úrodu švestek nebo mirabelek: Vyrobte si domácí marmelády na zimu
1
/4
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: archiv PR
Mirabelkový džem s vánočním kořením
Co budete potřebovat:
1 kg mirabelek
300 g třtinového cukru
Ovocný pektin Labeta
Šťáva z jednoho citrónu
1 hvězdička badyánu
5 ks hřebíčku
2 kousky celé skořice
Postup
Omyté mirabelky podlijeme trochou vody (asi 50 ml), přidáme koření a rozvaříme doměkka.
Necháme půl hodiny přikryté odpočinout, aby se rozleželo koření.
Směs propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili slupek a pecek.
Ovocný pektin smícháme s třtinovým cukrem a přidáme k propasírovaným mirabelkám a zakápneme citronovou šťávou.
Povaříme 5 minut, nezapomínáme průběžně míchat, aby se marmeláda nepřipálila.
Hotový džem nalijeme do čistých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Skladujeme nejlépe na tmavém, chladném a suchém místě.
reklama
Další zajímavé články
První polibky slavných: půl kila slin i zbytky jídla. Kdo počkal až do osmnácti?
Tyto celebrity slaví v květnu narozeniny: Vypadají na svůj věk?
"Nefňukej, magnáte," vzkazuje Alex Mynářová Jaromíru Soukupovi
reklama
reklama
reklama
reklama