reklama

Jarní očista pro tělo i duši. Jak si poradit v kuchyni s čajem matcha?

MatchaTea koláč

Ingredience:

  • 1 listové těsto
  • 2 tvarohy 
  • 10 dkg cukru
  • 4 vejce
  • 2 vanilkové pudinky
  • 200 ml mléka
  • 1 ½ lžičky MatchaTea

Postup přípravy:

Tvarohy, cukr, žloutky, mléko a rozmíchaný MatchaTea smícháme v míse.
Listové těsto dáme na plech tak, abychom měli okraje opřené o okraj plechu. Smíchanou směs nalijeme do pekáče a dáme pozvolna péct na 170 °C na 20 minut. Ze zbylých bílků si ušleháme sníh, do kterého přidáme ještě 2 polévkové lžíce cukru.

Po 20 minutách vyndáme koláč z trouby a naneseme ušlehaný sníh (můžeme posypat jemně nasekanými mandlemi) a dáme ještě na 10 minut do trouby.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama