reklama

Školní svačiny: Hlavně dětem nedávejte peníze

Švestkový koláč s drobenkou

Ingredience:
3 hrnky pohankové mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
1 hrnek kokosového (nebo třtinového) cukru
1 a půl hrnku mléka
1 hrnek řepkového oleje
1 vejce
asi 10 švestek

Posypka:
asi 2 hrsti máku
5 lžic ghí 
2 hrsti mouky (pohankové)
hrst kokosového nebo třtinového cukru


Předehřejeme si troubu na 180 °C. Větší plech si vymažeme trochou másla. Drobenku připravíme tak, že v míse smícháme změklé máslo, mouku a cukr a dlaněmi se snažíme vytvořit drobivou konzistenci. Ve větší míse smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr, promícháme s mlékem, olejem a do těsta zamícháme i vajíčko. Těsto musí být hladké a dobře se lít. Pokud by bylo moc tuhé, přidáme ještě trochu mléka. Švestky vypeckujeme a půlky rozložíme rovnoměrně na koláč. Posypeme makovou drobenkou. Dáme do trouby předehřáté na 180-185 °C a pečeme asi 30 minut.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama