reklama

Víkendové menu pro gurmány? Vyzkoušejte naše recepty

Podívejte se na výběr těch nejlepších receptů z pořadu Prostřeno. Sledujeme každý den na Prima Family!

Foto: Profimedia.cz

Máte rádi domácí paštiku, křehounkou panenku nebo lahodný čokoládový dortík? Podívejte se na naše recepty a připravte si víkendové menu dle své fantazie.

V pořadu Prostřeno se tento týden vaří ve Slezsku. V týmu jsou dvě velmi mladé dívky. Zda mají šanci na výhru se svým receptem, můžete sledovat každý všední den na Prima Family v 18:00 hodin.

Sváteční paštika, Banketka

Nákupní seznam: 1 vepřové koleno, 2 větší mrkve, 1 cibule, 3 vejce, pepř celý, 3 stroužky česneku, lžička vegety, mletý pepř, lžíce hořčice, muškátový oříšek, lžíce kečupu, sůl

Vepřové koleno povaříme s cibulí a celým pepřem do změknutí. Zvlášť uvaříme mrkev a tři vejce natvrdo. Měkké maso vyjmeme z hrnce a obereme od kostí. Pokrájíme si maso, kůži, mrkev i vejce a směs pořádně promixujeme s trochou vývaru. Postupně si přidáváme koření: česnek, mletý pepř, hořčici, muškátový oříšek, vegetu a kečup. Směs plníme do mističek nebo do chlebíčkové formy a necháme řádně odpočinout v lednici. Podáváme s opečenými tousty.

Vepřová panenka s houbovou omáčkou

Nákupní seznam: 1 panenka, 1 kg brambor, sůl, pepř, 200 g anglické slaniny, balení žampionů, malý pórek, máslo, polévková lžíce koření, domácí vývar, cibule

Nakrájenou panenku si lehce naklepeme a prošpikujeme slaninou. Dobře osolíme a opepříme. Před podáváním zprudka opečeme z obou stran na troše oleje. V hrnci si uvaříme oloupané brambory doměkka. Přidáme k nim osmaženou cibulku se slaninou a rozšťoucháme. Na závěr přidáme trochu másla a nadrobno nakrájený pórek.

Na výpeku z masa si připravíme žampionovou omáčku. Rozpustíme si máslo a orestujeme žampiony. Přilijeme trochu domácího vývaru a necháme provařit. Ke konci přidáme jíšku a po pěti minutách odstavíme. Panenku podáváme přelitou omáčkou se šťouchanými brambory.

Čokoládové suflé

Nákupní seznam: 200 g čokolády na vaření, 40 g kakaa, 5 vajec, 100 g cukr krupice, 150 g hladké mouky, 250 g másla

Ve vodní lázni necháme zcela rozpustit hořkou čokoládu. Mezitím si rozklepneme vejce a vmícháme cukr. Šleháme několik minut do hladka. V mikrovlnné troubě si rozpustíme máslo, které přidáme do vyšlehaných vajec. Pomalu do směsi zamícháme rozpuštěnou čokoládu a kakao. V konečné fázi dosypeme mouku a dobře promícháme. Nalijeme do zapékacích misek a pečeme v troubě 10 minut na 200 stupňů.

 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama