reklama

Kuře Simon & Garfunkel a další speciality od Pohlreicha

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich opět připravil na grilu několik jedinečných lahůdek ze své kuchyně.

Foto: FTV Prima

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich opět připravil na grilu několik jedinečných lahůdek ze své kuchyně. Vyzkoušejte některý z receptů ze 4. dílu kulinářského pořadu Rozpal to, šéfe!

Lilkové roládky s kozím sýrem a jogurtovou omáčkou

Ingredience:

  • lilek
  • čerstvý kozí sýr
  • 1 rajče
  • chilli paprička
  • petrželka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Na jogurtovou omáčku:

  • bílý jogurt
  • máta
  • petrželka
  • meduňka
  • česnek
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Lilek nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme z obou stran a potřeme olivovým olejem. Vložíme na gril a opečeme.

2. Mezitím rajče zbavíme středu, nakrájíme, osolíme, opepříme a promícháme s čerstvou petrželkou.

3. Na každý plátek opečeného lilku přidáme nakrájený kozí sýr, směs z rajčat a jeden plátek chilli papričky.

4. Z lilků uděláme rolády, napícháme je na jehlu a potřeme olivovým olejem. Potom je necháme zapéct na grilu a po chvíli vyndáme, aby nevytekl sýr.

5. Teď si připravíme omáčku: bílý jogurt smícháme s utřeným česnekem a čerstvými bylinkami. Osolíme a opepříme.

6. Lilkové roládky nandáme na talíř spolu s omáčkou a podáváme.

Mořský vlk s grilovanou zeleninou

Ingredience:

  • mořský vlk
  • tymián
  • rozmarýn
  • petrželka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Na grilovanou zeleninu:

  • cuketa
  • paprika
  • pórek
  • cibule
  • česnek
  • sójová omáčka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Do grilu vložíme namočené prkýnko a necháme ho rozehřát. Vykuchanou rybu osolíme a opepříme a břišní dutinu vyplníme tymiánem, rozmarýnem a petrželkou. Pak zakápneme trochou olivového oleje. Rybu položíme na prkýnko do grilu a necháme 10 - 12 minut péct.

2. Mezitím si připravíme přílohu: pórek, cuketu, papriku a cibuli nakrájíme nahrubo. Přidáme utřený česnek, osolíme a opepříme.

3. Na grilu rozpálíme wok, necháme na něm rozehřát olivový olej a pak orestujeme česnek a cibuli. Po chvíli přidáme zbytek zeleniny a restujeme doměkka. Přidáme kapku sójové omáčky a hotovou zeleninu přesypeme do mísy.

4. K upečené rybě nakrájíme citron, přidáme restovanou zeleninu a podáváme.

Kuře Simon & Garfunkel s bramborami a ricottou

Ingredience:

  • kuře
  • brambory
  • olej

Na marinádu:

  • šalvěj
  • petržel
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl

Na ricottu:

  • sýr ricotta
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Na salát:

  • rajčata
  • 2 šalotky
  • petrželka
  • pepř

Postup:

1. Nejdříve si připravíme suchou marinádu: všechny bylinky spolu smícháme v hmoždíři a přidáme sůl. Kuře vložíme do pekáče, vmasírujeme do něj suchou marinádu a necháme asi hodinu odležet, aby do sebe maso natáhlo všechny chutě.

2. Pak si připravíme speciální nádobu na pečení celé drůbeže - na nástavec nasadíme marinované kuře a dolů vložíme celé brambory, které jsme promíchali s olejem a zbytkem marinády.

3. Celou nádobu vložíme do grilu a necháme péct. Ke kuřeti budeme podávat ještě rajčatový salát, na ten budeme potřebovat: nakrájená rajčata a šalotku, petrželku a pepř. Všechno promícháme.

4. Upečené kuře necháme na vypnutém grilu ještě 5 minut odležet a mezitím si vyndáme hotové brambory. Každý brambor nakrojíme do kříže a po krajích zmáčkneme. Navrch vyplníme směsí z ricotty, petrželky, soli a pepře.

5. Teď vyndáme i kuře, naporcujeme ho a polijeme vypečenou šťávou, kterou jsme na grilu chvíli povařili s trochou vody. Kuře podáváme s pečenými bramborami a rajčatovým salátem.

Jablka s brusinkami a vanilkovou zmrzlinou

Ingredience:

  • 1 kyselé jablko
  • 1 sladké jablko
  • vanilková zmrzlina
  • sušené brusinky
  • javorový sirup
  • máslo
  • cukr krystal
  • moučkový cukr
  • skořice

Postup:

1. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme. Vložíme je do mísy a promícháme spolu cukrem, skořicí, sušenými brusinkami a javorovým sirupem.

2. Na pečící papír dáme trochu másla a vsypeme směs s jablky. Vytvoříme tři balíčky a vložíme je na gril. Pečeme 5 - 8 minut.

3. Upečená jablka přendáme do misky, posypeme moučkovým cukrem a přidáme lžíci vanilkové zmrzliny.

Zdeněk Pohlreich se snažil naučit vařit národ v pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě a naposled v úspěšném pořadu Rozpal to, šéfe!. Před tím se pokusil napravit české restaurace v Ano, šéfe!. Za gril se postavil v několika dílech pořadu Šéf na grilu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pochoutky z víkendové grilování se Zdeňkem Pohlreichem

5 receptů Zdeňka Pohlreicha na grilování s vůní Asie

Recepty z nedělního grilování se Zdeňkem Pohlreichem

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama