reklama

Velký průvodce kuchařkami pod letošní stromeček

Vánoce se pomalu ale nezadržitelně blíží a spolu s nimi i otázka, čím obdarovat rodinu a kamarády. Kuchařky jsou sázkou na jistotu, na trhu jich však najdete tolik, že bývá těžké se v nabídce zorientovat. Přinášíme vám proto deset tipů z různých kategorií, se kterými se zaručeně nespletete.

Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Žena.cz neovlivňuje jeho obsah a není jeho autorem.
Foto: komerční článek

Sezonní kuchařky - Recepty z farmářského trhu I a II (Hana Michopulu)

Hanu Michopulu asi znáte jako bývalou šéfredaktorku časopisu Apetit. V roce 2009 se však tato novinářka na volné noze rozhodla obnovit tradici farmářských trhů, bez kterých si už jen těžko dovedeme představit víkendová dopoledne. Ve svých dvou kuchařkách vyšla právě z plodin, které je možné na farmářských trzích koupit. Poradí vám, jak chutně zužitkovat plodiny jako jsou brambory, zelí, kapusta či dýně, která se rozhodně nehodí jen na polévku. V druhém dílu kuchařky se pro změnu zaměřuje na suroviny jarní a letní.

Prohlédnout kuchařku

 

Nadčasové - Kuchařka pro dceru (Jana Florentýna Zatloukalová)

Pokud bychom měli doporučit jen jednu kuchařku, kterou by každá žena měla mít doma, je to právě Kuchařka pro dceru, která nedávno vyšla již v pátém vydání. Jana Florentýna Zatloukalová sestavila rady, tipy a osvědčené recepty, ať už pro ty, kteří s vařením teprve začínají, nebo ty, kteří chtějí mít vše, co potřebují k rodinnému kulinaření na jednom místě.

 

 

 

Prohlédnout kuchařku

 

Vegetariánské a veganské - Kuchařka ze Svatojánu 1,2,3 (Eva Francová)

K vegetariánské či veganské stravě tíhne v posledních letech čím dál více lidí, kteří potřebují nebo chtějí odlehčit svému tělu. Eva Francová dokázala nadchnout tisíce lidí pro objevování zdravějších alternativ oblíbených jídel, ať už se jedná o vegetariánskou svíčkovou či různé veganské moučníky. Důkazem její popularity je v pořadí již třetí kuchařka, která se tentokrát zaměřuje na to, jak dokáže jídlo z přírodních surovin pozitivně ovlivnit naše zdraví.

 

 

Prohlédnout kuchařku

 

Česká kuchyně - Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček (Roman Vaněk)

Roman Vaněk ve svých kuchařkách, které vznikají pod hlavičkou Pražského kulinárního institutu, pravidelně dokazuje, že svému řemeslu skutečně rozumí. Netají se ani tím, že má slabost pro tradiční českou a moravskou kuchyni, kterou staví na prvotřídních surovinách a neošizených postupech. V této knize najdete přes 200 receptů rozdělených do 17 sekcí a z lahodných receptů si vyberou kulinární amatéři i profesionálové.

Prohlédnout kuchařku

 

Italská kuchyně - Kuchařka z ostrova Sardinie (Karolina Konečná)

Karolina Konečná si Sardinii zamilovala hned, jakmile vystoupila z letadla. Procestovala celý ostrov a objevila tolik zajímavých chutí a skvělých receptů, že z toho nakonec vznikla kuchařka s více než 103 recepty. Z celé knihy ucítíte lásku k sardské kuchyni, která má mimochodem k té české velmi blízko - od křupavé pečené kachny po voňavé chleby přes koblihy. Kuchařka z ostrova Sardinie vás přenese pod horké italské slunce i během vánočního období.

 

Prohlédnout kuchařku

 

Francouzská kuchyně - Umění francouzské kuchyně (Julia Childová, Simone Becková, Louisette Berthollová)

Pokud byste měli mít doma jen jednu knihu o francouzské kuchyni, potom je Umění francouzské kuchyně ta pravá volba. Jméno Julie Childové se do širokého povědomí dostalo znovu v poslední době díky kouzelnému filmu Julie and Julia, kde roli Julie Childové neopakovatelně ztvárnila Meryl Streepová. Jestli chcete proniknout do tajů francouzské gastronomie, umět rozporcovat humra či vyzkoušet měkoučké hovězí po burgundsku, je tato kuchařka to pravé pro vás. A nezapomeňte si k vaření otevřít dobré víno!

Prohlédnout kuchařku

 

Neobvyklé - Kuchařka první republiky (Jitka Rákosníková, Eva Všetičková)

První republika v nás často vzbuzuje dojem lepších časů a nejinak je tomu i co se týče gastronomie. Spolu s autorkami se můžete přenést do časů noblesních restaurací či do kuchyní filmových hvězd, například Adiny Mandlové. Kniha vám ale také ukáže i jídla prostých lidí, taková, ke kterým se v současné době často vracíme. Seznámíte se s nejslavnějšími autory kuchařek té doby - s Anuší Kejřovou, Vilémem Vrabcem či s Marií Janků-Sandtnerovou. Kniha je doplněna o fotografie dobových jídelních lístků a ukázkami z dobových kulinárních magazínů.

Prohlédnout kuchařku

 

Pro pracovní dny - 15 minut v kuchyni (Jamie Oliver)

Představovat osobu Jamieho Olivera by bylo nošením sov do Athén. Tento světoznámý kuchař ve své nové knize navazuje na svůj úspěšný titul Jamie Oliver - 30 minut v kuchyni. Jak během pracovního týdne připravit rychlá a přitom chutná jídla pro sebe i rodinu, z levných a zároveň kvalitních surovin, a to vše jen během 15 minut? Je to vůbec splnitelný úkol? Jamie se nebojí výzev a určitě vás nezklame.

 

 

Prohlédnout kuchařku

 

Fit kuchařky - Ovládněte svůj metabolismus - kuchařka (Jillian Michaels)

Jillian Michaels se povedlo pobláznit a rozhýbat doslova celý svět a její workoutové programy jsou dnes synonymem zdravého životního stylu a pevného, vyrýsovaného těla. Pro dosažení co nejlepších výsledků je ale samozřejmě nutné přizpůsobit i jídelníček - a právě proto vznikla kuchařka, která radí, jak se stravovat kvalitně, bez zbytečné chemie a v souladu s tím, co je pro tělo nejvhodnější. Jillian ukazuje, jak díky vyvážené stravě ztratit přebytečná kila a vyhnout se jo-jo efektu.

Prohlédnout kuchařku

 

Sladká tečka - Moje sladká kuchařka (edice Prima Fresh)

Honí vás často mlsná, ale nevíte, čím ji zahnat? Kuchařka z edice Prima Fresh kombinuje pečené i nepečené moučníky z domácí i zahraniční provenience, které pohodlně zvládnete doma. Součástí knihy jsou i volné linkované stránky pro váš osobní "receptář", takže kuchařka může sloužit i jako rodinné stříbro ozkoušených receptů.

 

 

Prohlédnout kuchařku

 

Novinky z kuchyně - Nová biokuchařka Hanky Zemanové

Biopotraviny zažily svůj boom už před nějakou dobou. Napsalo se o nich plno článků, kuchařek a odborných knih. I samotná autorka Hana Zemanová již napsala 2. vydání Biokuchařky. Nyní se ale rozhodla veškeré informace shrnout a znovu přepracovat do třetího vydání, tak aby v něm čtenáři našli všechny aktuální informace o biopotravinách, ekologickém zemědělství a mohli z něj čerpat inspiraci pro svůj každodenní život. A teď to nejlepší - čeká na vás 50 zbrusu nových receptů! Kniha je tedy kompletně přepracována a určena i těm, kteří už mají předchozí vydání Biokuchařky doma!

Prohlédnout kuchařku

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama