reklama

BLOG Češka z Česka: Domácí škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka patří k zimnímu období, období masopustu. Plavková sezona je ještě daleko a tradice jsou přece tradice.

Foto: Jana - Češka z Česka
Češka z Česka

Češka z Česka

Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

Ingredience: 

Pro 4 osoby

250 g škvarků

2 lžíce plnotučné hořčice

2 lžíce sádla

1 středně velká cibule

3 vejce uvařená natvrdo (bez žloutků)

2 nákládané okurky (+ k podávání)

čerstvě mletý pepř

sůl

čerstvý chleba a jarní cibulka k podávání

Postup:

Velice jednoduchý. Všechny ingredience rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Pomazánka chutná výborně posolená a opepřená na voňavém měkkém chlebu s plátky kyselé okurky a jarní cibulkou.

Zajímají vás další tradice a s nimi spojené jídlo? Sledujte můj web Češka z Česka nebo sociální sítě Facebook a Instagram.

Přečtěte si také: BLOG Češka z Česka - Masopustní hodování 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama